Skip to content

FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder staan alle veelgestelde vragen. Wanneer je vraag er niet bij staat kun je vrijblijvend contact opnemen.

25 jaar ervaring

Kwaliteit is uitgebreid getest

Klantenservice

24/7 bereikbaar via e-mail

Gratis bezorging

Binnen Nederland en België

Gratis testen

30 dagen op proef

Een Puur Air ONE heeft het formaat van een schoendoos, met enkel een ventilator om omgevingslucht langs een UVC lamp te leiden en zo lichtjes (max 0,04 PPM) ozon te produceren. Ozon heeft de eigenschap op zoek te gaan naar micro-organisme en deze te oxideren (een koud verbrandingsproces). En wat verbrand is, is ook echt weg.

Jazeker. Naast het feit dat je regelmatig je handen wast en eventueel een mondkapje draagt, kan het virus nog steeds ‘in de lucht’ hangen. Mocht je gasten in huis hebben die mogelijk COVID-19 dragen, dan reduceert de Puur Air ONE effectief alle virussen in de lucht. Voor meer informatie en testresultaten neem gerust contact met ons op.

Jazeker. Mensen mogen gewoon aanwezig zijn in dezelfde ruimte als het apparaat aan staat. De Puur Air ONE vermindert de luchtverontreiniging binnenshuis en elimineert de oorzaak van hoofdpijn, ademhalingsproblemen, vermoeidheid, COPD en astma.

Ozon kan gevaarlijk zijn, maar het is veilig als het op de juiste manier gebruikt wordt. Er is geen reden om ozon te vrezen. Lage ozonconcentraties zijn overal om ons heen en het is veilig om ozon in te ademen. Een te hoge blootstelling aan ozon in een bewoonde kamer wordt niet aanbevolen. Puur Air Concepts gebruikt de juiste hoeveelheid ozon in onze systemen.

Eén Puur Air ONE is bestemd voor maximaal 60m3/ 25m2. We raden aan om de Puur Air ONE te plaatsen in alle kamers en ruimtes waar mensen aanwezig zijn en vooral waar het risico op verspreiding van ziekten groot is. Plaats de Puur Air ONE zo hoog mogelijk in een ruimte, voor het beste resultaat.

We adviseren om de Puur Air ONE 24/7 aan te zetten voor het beste resultaat.

Het is met name de eerste keer erg moeilijk te zeggen hoeveel tijd er nodig is om alles aan te pakken in een ruimte. Bij de ene ruimte duurt dit ONE dag, bij de andere ruimte 4 dagen. Indien gewenst kunnen we hem als test enkele dagen uitlenen.